Armband

Gratis haakpatroon armbanden haken

De laatste tijd ben ik helemaal into het haken van sieraden. Kettingen, oorbellen, ringen en natuurlijk armbanden. Armbanden haken is relatief eenvoudig en ze zien er gewoon heel mooi uit. Er kwam veel vraag naar het patroontje, dus hieronder volgt een uitleg over hoe ik armbanden haak.

Video uitleg

Benodigdheden
– Haaknaald 2mm
– Katoen (Catania of Phildar)
– Armbandsluiting van ongeveer 7 of 8 cm
– Textiel- of secondelijm

De armband
1. Maak een magische lus met 4 vasten (4)
2. Haak in elke vaste een vaste (4)
Behoorlijk priegelwerk in het begin!
3. * 1 vaste, 2 vasten in de volgende v* herhaal dit drie keer (7)
4. Haak in elke vaste een vaste (7)
5. Blijf stap 4 herhalen tot de armband lang genoeg is
Houd er rekening mee dat er nog sluitingen op de uiteinden komen, waardoor het armbandje langer wordt.
6. *1 vaste, 2 vasten samen* herhaal dit drie keer (4)
Je hebt dan een smal uiteinde dat in het kapje past. Mocht het nog niet smal genoeg zijn, minder dan vaker tot het wel past.

MY LATEST VIDEOS

Tip: Ik heb zelf gemerkt dat de dikte van garen per kleur kan verschillen (zelfs als het van hetzelfde merk is). Mocht jouw garen ook dunner zijn, haak dan met 7 vasten. Bij stap 3 moet je het dan drie keer herhalen in plaats van twee keer.

Armbandsluiting
Doe een beetje lijm in de armbandsluitingen (niet te vol, anders loopt het over) en plak ze op beide armbanduiteinden. Zorg ervoor dat de sluitingen recht tegenover elkaar staan.

Sluitingen kopen
Xenos verkoopt armbandsluitingen, 8 stuks voor €1,79. Deze zijn echter wel kleiner dan die ik gebruik.
Verder kan je ze online bestellen, bij winkels alsΒ Pipoos.

Tip: Indien je kleinere sluitingen gebruikt, begin dan met minder vasten in de magische ring. Na 3 toeren, meerder naar 5 of 6 vasten en haak verder met 1 vaste in elke vaste. Ook op het eind moet je dan vaker minderen. Op deze manier passen de uiteinden van de armband in de smallere sluitingen.

OPGELET: Voor de teksten, afbeeldingen, patronen en de inhoud van documenten op deze website berust het auteurs- of publicatierecht. Deel gerust de link naar een patroon, maar het kopiΓ«ren, dupliceren, reproduceren of verkopen van een patroon is niet toegestaan. Gemaakte creaties aan de hand van de patronen op deze website mogen uiteraard wel gewoon verkocht worden.


Print en deel:

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    katja
    21 maart 2017 at 6:06 pm

    hey! ik vind dit heel leuk om ook eens te maken! maar heb je toevallig een link van de slotjes, want ik vind ze online niet πŸ™

  • Leave a Reply