Home » Mijn favoriete verloopgaren

Mijn favoriete verloopgaren

De afgelopen tijd is het echt een trend in haak- en breiwereld: de prachtig gekleurde yarn cakes. Het een na het andere merk lanceert de prachtige yarn cakes, een grote bol verloopgaren met ieder een unieke combinatie van kleuren. De meeste yarn cakes hebben tussen de 700 en 1000 meter looplengte, wat genoeg is voor een project. Zo heb ik met slechts een yarn cake een grote omslagdoek gemaakt en met een andere yarn cake een enorm Sophie’s Garden XXL kussen.

Verloopgaren op de foto: CottonFlowersYarns. Ik gebruik de 3ply met een lengte van 1000m.

Wat ik het meest bijzonder vind aan dit soort verloopgaren, is dat de kleuren heel soepel overlopen. Dit geeft een super mooi effect op het eindresultaat. Over het algemeen zijn de yarn vakes wel duur, je betaalt al gauw €20 voor een cake. Maar gezien het feit dat je maar een cake nodig hebt voor een project, en natuurlijk in combinatie met het mooie kleurverloop, vind ik dat het geld wel waard. Hieronder heb ik twee voorbeelden van wat ik ermee gemaakt heb.

Welk verloopgaren ik geprobeerd heb

De merken die ik tot nu toe gebruikt heb, zijn Durable Colorful, Katia Summer Spring en CottonFlowersYarns. De eerste twee zijn in handwerkwinkels te koop zoals bij ’t Trendje in Goirle en de laatste wordt verkocht via Etsy. Hieronder vind je twee voorbeelden van wat ik ermee gemaakt heb.

Van deze mooie Durable Colorful yarn cake van ’t Trendje maakte ik een omslagdoek. Ben echt verliefd op het bloemenmotiefje van deze omslagdoek. En kijk hoe mooi de kleuren veranderen!
Durable colorful yarn cake        Southbay shawlette durable colorful omslagdoek

Met deze cake van CottonFlowersYarns is een Sophie’s Garden XXL kussen gemaakt. Zoals anderen al zeiden: de kleuren doen denken aan de zonsondergang!

Cottonflowersyarns garen cakeSophies Garden gratis haakpatroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *