Home » Gehaakt vest

Gehaakt vest

Gratis haakpatroon vest haken

UPDATE 2023: Dit patroon is verbeterd en nu beschikbaar in maat S-5XL. Bekijk hier het verbeterde patroon.

Ik heb voor de eerste keer een gehaakt kledingstuk gemaakt. Toen ik bezig was met het vest, bleek al gauw dat het garen dat ik gekozen had veel te dik was voor wat ik in gedachten had. Halverwege ben ik geswitcht van idee. Dit is het eindresultaat!

Het patroon is heel eenvoudig en bestaat alleen maar uit halve stokjes. Echter is het wel een project dat erg veel tijd kost, dus verkijk je daar niet op! Ik heb het vestje nog maar een keer kunnen maken, dus mocht je fouten tegenkomen in het patroon, laat het dan even weten in de reacties!

Materialen

– 2 bollen donkergrijs garen (Julia van Zeeman)
– 4 ballen lichtgrijs garen (Julia van Zeeman)
– 6 mm haaknaald
– Rits, mijne was 40cm lang. Als je ‘m tot aan het eind wil, zou ik voor 45 gaan. Gratis haakpatroon vest haken - julia wol zeeman

Maat

Ik heb maat S gemaakt, maar in de uitleg staat hoe je ‘m kan aanpassen naar jouw eigen maat. Belangrijk is dat je de onderdelen steeds past wanneer je ermee bezig bent.

Mocht je het vestje in een andere maat maken, laat dan even weten met hoeveel lossen je steeds begint en welk garen je gebruikt. Dan zet ik dat hier bij het patroon en kunnen anderen met dezelfde maat dat weer gebruiken.

Afkortingen

l: lossen
v: vasten
hst: half stokje
meerderen: 2 steken in 1 steek
minderen: 2 steken samenhaken

Overige opmerkingen

Het lichaamsdeel wordt in rijen heen en weer gehaakt. Maak 2 keerlossen aan het eind van elke rij. De mouwen worden in de rondte gehaakt.

Lichaamsgedeelte

Begin met donkergrijs garen
Rij 1: Start met 90 lossen + 2 keerlossen en meet hem om je borst: de uiteindes moeten elkaar bijna raken zonder dat je het uitrekt.
Rij 2: 90 hst
Rij 3 – 6 (4 rijen): 90 hst in de achterste lusjes. Hiermee creëren we een ribbeleffect.
Vanaf nu maken we geen ribbeleffect meer. Maak normale halve stokjes waarbij je alle lusjes gebruikt.
Rij 7 – 28 (22 rijen): 90 hst
Wissel naar lichtgrijs garen
Rij 29 – 50 (22 rijen): 90 hst
Knip het garen nog niet af, want we gaan verder met het voorpand.

Gratis haakpatroon vest haken - lossenkettingGratis haakpatroon vest haken - ribbelrandje

Voorpand 2x

– We gaan nu de voorpanden maken. We moeten een gat overlaten waar de armen doorheen gaan. Daarom slaan we drie steken over tussen de voor- en achterpanden.
– Als je met een ander aantal dan 90 steken werkt, deel het aantal dan door vier en rond af naar beneden. Dit is het aantal steken dat je zometeen bij het voorpand gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: 90 steken / 4 = 22,5, je gebruikt dan 22 steken.
Gratis haakpatroon vest haken - lichaamsdeelRij 51: 22 hst (22)
Rij 52: minderen, 20 hst (21)
Rij 53: 19 hst, minderen (20)
Rij 54: minderen, 18 hst (19)
Rij 55: 17 hst, minderen (18)
Rij 56 – 59 (4 rijen): 18 hst
Rij 60: 16 hst, minderen (17)
Rij 61: minderen, 15 hst (16)
Rij 62: 14 hst, minderen (15)
Rij 63: minderen, 13 hst (14)
Rij 64: 12 hst, minderen (13)
Rij 65 – 69 (5 rijen): 13 hst
Knip het garen en laat een lang eind over om straks de onderdelen aan elkaar te naaien. Herhaal rijen 51 t/m 69 aan de andere kant.

Achterpand

Rij 51: Sla 3 steken over vanaf het voorpand en hecht hier aan. Maak halve stokjes tot je drie steken van het volgende voorpand verwijderd bent, want ook hier slaan we drie steken over.
Rij 52: minderen, hst tot het eind, minderen
Rij 53: minderen, hst tot het eind, minderen
Rij 54: minderen, hst tot het eind, minderen
Rij 55 – 69 (15 rijen): hst

Leg het vest plat neer en vouw de voorpanden naar het midden. Naai de schouders van de voorpanden vast aan het achterpand.

Vasten rondom de randen

Om de rand mooi af te werken, maken we vasten om de randen. Start linksonder van het lichaamsgedeelte en haak vasten helemaal rondom via de nek naar rechtsonder. Zorg dat je de haaknaald door alle lusjes steekt, anders krijg je grote gaten. Ik heb dit opnieuw moeten doen omdat ik geen gaten wilde!

Gratis haakpatroon vest haken - voorpand en achterpand aan elkaar naaien

Gratis haakpatroon vest haken - vastenrandje om hals nek body

Mouwen

Gratis haakpatroon vest haken - Mouw opzetlossen

– Sluit de eerste 6 rijen met een halve vaste in de eerste steek en maak twee keerlossen. Hiermee creëren we weer hetzelfde ribbeleffect als eerder bij de body.
– Ik begon met 23 lossen. Pas de lossenketting om je pols, als 23 lossen te strak zijn, zet dan meer lossen op.
– In sommige rijen moet je meerderen. Je kan meerderen waar je wil, ik meerderde steeds aan beide zijkanten 1x.

Rij 1: 23 lossen en sluit de ronde met een halve vaste in de eerste losse
Rij 2 & 3: 23 hst
Rij 4: 23 hst in de achterste lusjes
Rij 5: 23 hst
Rij 6: 23 hst in de achterste lusjes
Vanaf nu haken we gewoon door, dus niet meer elke toer sluiten en beginnen met 2 lossen.
Rij 7 – 14 (8 rijen): 23 hst
Rij 15: hst + twee keer meerderen (25)
Rij 16 – 19 (4 rijen): hst (25)
Rij 20: hst + twee keer meerderen (27)
Rij 21 – 24 (4 rijen): hst (27)
Rij 25: hst + twee keer meerderen (29)
Rij 26 – 29 (4 rijen): hst (29)
Rij 30: hst + twee keer meerderen (31)
Rij 31 – 51 (21 rijen): hst (31)
Pas de mouw. Het moet tot aan je oksel komen. Als het niet lang genoeg is, moet je nog een paar rijen halve stokjes maken.
Vanaf nu haken we niet meer in de rondte, maar van links naar rechts. Haak 2 lossen aan het eind van elke rij.
Rij 52: 28 hst (stop 3 steken voor het eind)
Rij 53 – 67 (15 rijen): hst and minder aan het eind van elke rij.
Rij 68: Minder aan het begin en eind van elke rij.

Gebruik een naald om de mouwen aan het vest te naaien. Hieronder kan je zien hoe ik het gedaan heb: ik werkte vanuit de binnenkant.

Gratis haakpatroon vest haken - 3 overslaanGratis haakpatroon vest haken - Mouw aan vest naaien

Zet de rits erin

Je moet er nu alleen nog even een rits inzetten. Ik heb het met de naaimachine gedaan, zodat het er netjes en strak uit komt te zien. Je kan het ook met de hand naaien.

OPGELET: Voor de teksten, afbeeldingen, patronen en de inhoud van documenten op deze website berust het auteurs- of publicatierecht. Deel gerust de link naar een patroon, maar het kopiëren, dupliceren, reproduceren of verkopen van een patroon is niet toegestaan. Gemaakte creaties aan de hand van de patronen op deze website mogen uiteraard wel gewoon verkocht worden.


Print en deel:

91 reacties

 1. Hallo,

  Na een hele hoop knuffels wil ik mij graag wagen aan een kledingstuk en kocht ik de Extra Soft van Zeeman, te haken met naald 7 .Mag ik het haakwerk vergelijken met een trui waarvan ik weet dat die goed is qua grootte? Of haak ik beter wat smaller/breder?

 2. Hoi Wilma,

  Ik ben vol goede moed begonnen aan dit vest. Nu heb ik 30 steken extra opgezet. Hoe moet het dan straks bij de armsgaten? Werkt het minderen dan hetzelfde?

  Groetjes,
  Lysanne

  1. Beste Marion,

   Ik heb een vraagje heb jij ooit het patroon in l of XL gekregen. ? Zowel zou ik het dan van je kunnen krijgen ? Ik heb het tien dagen geleden gevraagd maar tot op heden niets van haar gehoord. . Ik ben wel vast begonnen met een knot en dat op een vest gelegd maar ik zal graag willen weten hoeveel bollen ik moet kopen..
   Vast hartelijk bedankt .

   Carien Verbiest

   Vast hartelijk dank

 3. Hoi Wilma,
  Ik kwam dit mooie vest tegen en dit lijkt mij het perfecte vest voor tijdens de nachtdienst.
  Heb je misschien voor mij het patroon in maat M/L?
  Groetjes, Gina

 4. Hallo, ik vind dit een zeer mooi vest,zou hem graag maken maar is ook nieuw voor mij. Ik versta het meerderen niet, vb rij 60 is dat dan de 16de steek dat ik moet meerderen 61 de 15d?en rij 52 53 54 55 zijn dat dan alle steken minderen. Sorry dat ik het niet begrijp. Gr linda

  1. Hey ik had een vraagje ik ben begonnen met het vestje met haaknaald 5 heb zelf ook een S heb wel 100 steken moeten opzetten voor het lichaam maar nu is mijn vraag of ik de mouwen gewoon volgens het patroon kan maken of moet ik deze ook zowiezo vermeerderen want ik merk als ik de mouwen vermeerder zijn ze veel te groot rond mijn pols

 5. hallo wilma
  ik vind dit een prachtig vestje lekker om dragen maar ik zou het willen hakken in meduim wil je mij de maaten doorsturen aub ik zou het ook haken met julia van zeeman
  dank u bij voorbaat fijne groetjes uit belgie en alvast bedankt

 6. Hoi Wilma,
  Wat een super leuk vest! Ik wil het ook heel graag gaan proberen in maat L. Ik hoop zo dat iemand zo aardig is geweest om de eventuele aanpassingen van deze maat door te geven aan je. En als dat het geval is, wil je ze dan met mij delen?
  Groetjes van Sandra.

 7. halo zou graag het vest haken in de maat 48/50 hoeveel wol heb ik dan nodig en hoeveel losse zet ik dan ben een ben een beginner dus wil het er eens op wagen kijken of het luk alvast bedank

  1. Beste wilma. ik heb sinds kort de intentie om te haken. dit lijkt me een leuk vestje om te maken. zou ik het patroon voor maat 48/50 kunnen krijgen aub. alvast bedankt gr Eveline

 8. Lieve Wilma!!
  Wat een leuk vest, wat zou ik dat graag voor mezelf willen maken! Helaas is door verandering van medicijnen mijn omvang en gewicht weer érg toegenomen nadat ik er met ontzettend veel moeite 62 kg af”gelijnd” had, all by myself. Van maat L zit ik nu zeker weer op XXXL…..van maatje 46/48 weer naar 52/54.
  Ik ben er heel verdrietig van en ook moedeloos. Kan je me het patroon in zo’n enórme maat aanpassen? Net als vroeger? Misschien had ik je even privé op fb moeten benaderen, maar ik zie dat je lieve hulptroepen hebt, gelukkig!
  Een dikke kus van mij!

  1. Beste Wilma ,
   Ik vind het patroon van je grijze vest erg mooi.
   Ik zou het graag willen maken.
   Ik heb maat xl of 46. Kun jij mij het patroon in die maat sturen?

   Alvast bedankt!!

   1. Ik zou heel graag het patroon in mt 46 of xl willen hebben. Kan je mij dit opsturen.
    Alvast heel erg bedankt!
    Vr. groet, Doke

 9. Hallo Wilma,
  Wat een mooi vest heb je gemaakt. Ik moet op 30 januari geopereerd worden en krijg dan een nieuwe knie prothese.
  Nu wil ik graag dit vest maken. Dat wordt mijn eerste keer dat ik een vest maak. Nu is mijn vraag of je mij de gegevens zou kunnen vertellen welke ik nodig hen voor de maat L. En hoeveel bollen zou ik daarvoor nodig hebben? Graag hoor ik van je.
  Met vriendelijke groeten,
  Ali

  1. Hallo Wilma, ik heb het vest ook gemaakt in maat 48/50, met Casual garen van de Zeeman. Ik heb er 7,5 bollen voor gebruikt; en gehaakt op naald 6.
   Ik heb 153 lossen opgezet voor het lijf. En 30 lossen voor de mouwen.
   De armsgaten heb ik ipv 3 steken, 6 steken gemaakt. En dat heb ik ook bij de mouwen gedaan.
   En ik heb na alle minderingen nog 5 toeren extra gehaakt, dit ook op de mouwkoppen gedaan. En met alle veranderingen heb ik nu een heerlijk warm vest
   Ik moet wel zeggen dat ik los haak.

   Groetjes Cora

   1. Hoi Cora, Fijn dat je deze gegevens doorgegeven hebt. Ik wil ook graag deze maat gaan maken. Zou ik hem ook zonder mouwen kunnen maken of moet ik dan veel aanpassen? En hoe lang is jouw vest geworden? Groetjes, Renata

 10. Hallo,
  ik heb een vraagje, namelijk dat ik voor mijn kleinzoontje een vestje wil haken en ik heb een patroon gekocht maar die is in het engels dus ik snap er niks van.. heb jij een idee hoe ik hem vertaald kan krijgen zodat ik hem kan haken?
  Rainbow Hugs Hoodie .. ik had hem in het nederlands besteld maar als download in het engels gekregen.. verkoopster reageert niet dus ik kan er niet mee beginnen.. misschien heb jij een idee?
  liefs janny

  1. Hallo Janny,

   Met een andere haakster die op deze vest patroon tegen kwam.
   Een Engels patroon valt zoo mee als je een site opzoekt die de haaksteken heeft vertaald is het wat makkelijker let wel op Amerikaanse en Engelse termen zijn verschillend.
   Voor het gemak schrijf je eerst de Engelse termen op papier met daarachter de Nederlandse termen.
   En voor de inch kan je ook googelen voor de Nederlandse maten.
   Probeer maar eerst een lapje te haken.
   Echt het valt o zo mee je hebt het zo geleerd het lijkt moeilijker dan het is.

   Groetjes Marga van Haren (zie Google +)

 11. hallo wilma, ik ben eindelijk begonnen met je vest,want ik kan geen patronen lezen,en met deze uitleg wilde ik wel een poging wagen. tot nu toe lukt het me aardig,loop alleen vast met de uitleg bij de mouwen. na rij 6 sluit je niet meer met een hv. bedoel je dan dat ik gewoon moet doorhaken,maar dan kom ik toch niet meer op hoogte aan t begin van de toer als je geen losse meer haakt,sorry maar ik ben een echte beginneling. groetjes carla

  1. Hoi Carla. Ik ben ook met het vest begonnen ,en begrijp ook alleen die toeren niet. Ben jij er inmiddels al uit.
   Ben ook een beginner op het gebied van vesten haken. Groetjes Karin s

  1. Hallo Wilma,
   Kan jij voor het grijze gehaakte vest met de wol van Zeeman voor maat L het patroon toesturen? Ik ben begonnen met 120 + 2 steken.
   Vast bedankt.

 12. Hallo Wilma,

  Ik wil het grijze gehaakte vest maken. Kan jij mij het patroon voor maar L mailen?
  Ik heb dezelfde wol dikte gekocht wat jij heb aan gegeven. Kan jij mij het patroon per email toesturen?
  Vast bedankt.
  Adri Diepenbach

 13. Hoi Wilma,

  Ik wil dit vest in maat M maken.
  Ik las dat iemand met 110+2 losse begon.
  Kan jij voor mij alles aanpassen?
  Al vast bedankt

  1. Hallo Marjan,
   Ik wil ook maat M maken.
   Beschik jij al over alle aanpassingen?
   ’t Zou fijn zijn als je mij die kan doorsturen.
   Vooraf bedankt.

 14. Dag Wilma, je vest ziet er super uit! Ik heb al even uitgetest hoeveel steken ik zou moeten opzetten (met een restje Julia van vorig jaar) en dat zouden er 120+2moeten zijn (dit zal met maat L overeenkomen denk ik) . Kan je me verder helpen met de volgende rijen wat betreft meerderen en minderen?
  En heb je een idee hoeveel bollen ik nodig zou hebben?
  Alvast enorm bedankt!
  Groetjes,
  Riet

 15. Kunt u mij s.v.p. de getallen doorgeven als ik XL wil haken
  Het is een ontzettend leuk vest. Ik wil het graag proberen.
  Blijft het garen goed van zeeman

  Bij voorbaat dank.

  Vriendelijke groet
  Anja Eversdijk
  Email,: [email protected]

 16. Hoi Wilma,ik ben met het grijze gehaakte vest bezig,zou je mij kunnen zeggen of je bij de hals van het voorpand moet minderen bij toer 60?
  Gr. Rita Doeve

 17. Hallo Wilma ,
  Ik vind u vest erg mooi , maar hoe kan ik het patroontje door sturen van mijn tablet naar de computer om u patroontje later uit kan printen , want dit gaat helaas niet met mijn tablet .

  Met vriendelijke groet,
  E.J.M.van Oijen – de Bruin .

 18. hoi, dit is een super mooi best, zou het graag proberen maar ik denk ik XL nodig heb, zou je mij kunnen laten weten
  hoe ik dan moet beginnen aan dit vest :-). ondertussen print ik dit patroon af. Gewoon fantastisch van kleuren past
  overal bij. groetjes Heidi x

 19. hallo
  ik ben aan uw vest bezig met haken die licht met donker grijs nu is mijn vraag hoe voorkom je die gaten als je moet meerderen graag wil ik dat even weten
  dank u
  Patricia

  1. Kijk even op youtube bij crochets4u. Dit filmpje is voor stokjes maar aan te passen voor vasten. Ideaal! Nooit meer beginnen met lossen!

 20. Wat een leuk vest. Zou hem willen maken. Nu schrijf jij dat je met duurdere garen zou maken. Welk ander garen zou jij adviseren? Ben zelf niet zo een fan van zeeman garen. Hoewel de resultaten altijd er mooi uitzien.

 21. Hai Wilma, ik vind zoals mijn voorgangers het ook een super mooi vestje. Ik ben bij het minderen van de mouwen en raak een beetje in verwarring over het minderen.
  Rij 62: 13 hst, minderen (15)
  Rij 63: minderen, 11 hst (14)
  Rij 64: 12 hst, minderen (13)
  Rij 65 – 69 (5 rijen): 13 hst
  Vanaf rij 61 zijn het 15 steken en in rij 62 zijn het er 13, maar komt er een steek bij in rij 64 en vervolgens weer in rij 65 en verder weer terug naar 13 halve stokjes.

  Graag hoor ik of het zo hoort of dat het een foutje is en hoe het er dan uit zou zien!
  Dank alvast voor je antwoord!

  Groetjes van Esther.

  1. Hoi Esther,

   Excuses voor mijn late reactie! En heel erg bedankt voor het stellen van deze vraag, er stonden inderdaad typfouten in de getallen! Het moet zijn:
   Rij 61: minderen, 15 hst (16)
   Rij 62: 14 hst, minderen (15)
   Rij 63: minderen, 13 hst (14)
   Rij 64: 12 hst, minderen (13)

   Dank voor het doorgeven, ik heb het gelijk aangepast!

 22. Hallo haaksters,
  Is er al iemand die hem in L of XL gemaakt heeft ? Zo ja, zou je dan de getallen op kunnen geven? En welke woldikte/ naald.
  Bedankt alvast !
  Groeten
  Mona.

 23. Hallo Wilma,
  Ik koop altijd genoeg breigaren die ik nodig heb omdat het lastig is om genoeg breigaren met de zelfde kleurbad te vinden. En als je te kort komt is het niet meer te verkrijgen. Mijn advies is koop genoeg want je hebt een jaar de tijd om het terug te brengen. De breigaren en haakgaren van de zeeman en de Wiebra mag je binnen een jaar ruilen. In Den Haag heb je wel echt de bon nodig.
  Wilma bedankt voor je patroon. Is echt een mooie vest wat je gemaakt heb. Leuk hoor dat je het deel met ons, top van je

 24. Ik ben gestart met 120+2 meerkosten voor een vest in maat L. Ik ben nu bijna toe aan het maken van de armsgaten en hals. Lijkt tot nu toe allemaal prima te passen… Ik heb het donkergrijs ook 2 toeren meer gedaan en doe dat bij het lichtgrijs ook, zodat het vest wat langer valt.

 25. Hi Wilma,
  Wat een leuk patroon!
  Is het mogelijk om bij het plaatje van het patroon centimeters te vermelden? Ik zou het vest willen haken van dunner garen, dus dan kan ik het aantal rijen niet gebruiken, want dat is bij dunner garen niet hetzelfde.
  De hoeveelheid steken verschilt dan natuurlijk ook, maar daar kom ik wel uit.
  Hartelijke groet,
  Ineke

  1. Hi Ineke, sorry voor mijn late antwoord! Welke afmetingen heb je precies nodig? Van boven naar onder is mijn vest 60cm en van links naar rechts 40cm. Heb je ook de mouwen nodig?

  1. Hmm ik zou persoonlijk de volgende keer duurder garen gebruiken omdat het heel veel tijd en moeite kost om te maken. Heb de vest nog niet gewassen maar vrees dat het dan gaat pluizen.

 26. Dag Wilma,
  Super leuke vest, ga ik ook eens proberen. Maar ik heb nog nooit een kledingsstuk gehaakt en vroeg mij het volgende af:
  Als je moet minderen bij het voorpand, waar moet dat dan gebeuren? Telekens aan het begin van een nieuwe rij?

 27. Wat een super gaaf vest! Ik ben er net aan begonnen. Ik heb voor maat M 110+2 keerlosse opgezet. Bedankt voor het delen van dit super toffe patroon!

  Groetjes Sharon

 28. Hi Wilma, ik ga proberen jouw vest te maken, maar voor mij moet het twee maten groter. Denk je dat ik voldoende materiaal heb als ik van elke kleur 1 bol extra koop?
  Ik hoor het graag van je!
  Hartelijke groet, Karen.

  1. Hoi Karen, van donkergrijs had ik nagenoeg niets meer over, maar ik denk dat je aan 3 wel genoeg hebt. Lichtgrijs zou ik dan wel wat meer halen, want daar heb je het meest van nodig. Mocht je je wol bij de zeeman halen, dan kan je altijd wol gratis terugbrengen, met of zonder bon. Dus dan kan je extra inkopen en terugbrengen wat je over hebt!

   1. Hoi Wilma, bedankt voor je snelle reactie! Ik wilde ergens anders het materiaal halen (zonder wol) , maar dat werd erg duur. Dus ik ga van de week toch maar eens bij de Zeeman kijken!

   2. Hoi Wilma, ik heb een vraagje. Ik was eerst begonnen met 140 steken, maar na 1 rij gehaakt te hebben bleek dat te veel. Daarom ben ik opnieuw begonnen met 130 steken. Nu ben ik bij rij 10 en heeft het al een overlap van 10 cm… doe ik iets verkeerd? Of haak ik misschien te los? Heb je een tip? Thanks! Karen

    1. Hoi Wilma,

     Ik heb hetzelfde probleem als Karen; moet ik misschien toch minder steken opzetten en die proberen zo los mogelijk te haken? Ik lees graag je reactie.
     Alvast bedankt!

     Groetjes, Marlene

 29. Ideaal vest en simpel voor iedereen te haken
  Ik zeg altijd passen en meten is weten niet te streng aan een aantal houden maar blijven meten en dan heb je snel en simpel een prachtig vest

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Meten is idd weten! Want zelfs als iemand dezelfde maat heeft, hangt het helemaal af van hoe strak of los diegene haakt en welk garen er gebruikt wordt 🙂 x

 30. Hoi Wilma,

  Heb je het patroon misschien ook in het Nederlands? Anders ga ik het eerst even vertalen, hierdoor zal voor mij het patroon makkelijker te volgen zijn.
  Groetjes Esther

   1. Haha wat vreemd op mijn laptop stond dit patroon alleen in het engels.. foutje denk ik! Haha.. gaaf vest, ik ga hem zeker proberen!!
    Groetjes

 31. Hi Wilma, supercool! Ik zou graag maat L maken. Kun je me laten weten hoeveel wol, steken etc.?
  Alvast dank!
  Liefs, Duwien

  1. Hoi Duwien, ik heb nog geen maat L gemaakt maar zodra ik info krijg van iemand die maat L gemaakt heeft, deel ik het hier op de pagina! Mocht je intussen zelf beginnen, zou het heel fijn zijn als je kan laten weten met hoeveel lossen je steeds begonnen bent, dan plaats ik dat bij het patroon en kan je daar anderen weer mee helpen! 🙂 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *