It’s So Fluffy Sjaal
Blijf warm deze winter met je eigen gehaakte fluffy driehoeksjaal! De ‘It’s So Fluffy’ driehoeksjaal is gemaakt met vasten en meerderingen aan een kant van de sjaal. Super simpel, maar in combinatie met dit zachte fluffy garen, zal het je favoriete item zijn deze winter!
Over het ontwerp
Een jaar geleden zag ik geweldige fluffy garen en ik werd meteen verliefd. Ik wist dat ik hier een simpele sjaal mee wilde gaan maken. Ik besloot een driehoeksjaal te maken met lange uiteindes en niet zo’n diepe punt. Aangezien het garen vrij dik is, heb ik haaknaald 6mm gebruikt. Zo haakt het heerlijk snel weg!
Het is een super simpel patroon gemaakt met vasten en meerderingen aan een kant. Het garen doet al het werk: het zachte fluffy materiaal zorgt ervoor dat het simpele ontwerp opvalt en eruit springt. Deze fluffy sjaal houdt je nek en hals heerlijk warm!
Over het garen
Het garen dat ik gebruikt heb, komt uit Amerika en heet LB Soft Spoken. Aangezien dit garen niet in Europe verkrijgbaar is, raad ik je aan eens bij Katia te kijken. Katia heeft verschillende soorten fluffy garen in het assortiment zoals Katia Polar en Katia Velour. Dit garen is echter wel bedoeld om te breien en is dus vrij lastig om mee te haken. Ik raad het niet aan voor beginners!
It’s So Fluffy Sjaal
Materialen
– 200g / 360m fluffy garen zoals Katia Velour
– Haaknaald 6 mm
– Stopnaald
Afmetingen
Hoogte: 40cm
Breedte: 150cm
Steekverhouding
14 steken zijn 10 cm breed en 15 rijen zijn 10 cm hoog
Steken die gebruikt zijn
– l: losse
– v: vaste
**: herhaal wat binnen de sterretjes staat
(): het getal tussen de haakjes is het aantal steken dat je moet hebben aan het eind van de rij
Opmerkingen
– We keren ons werk aan het eind van elke rij
– De keerlosse telt niet mee als een steek
Video
Hieronder vind je een video in het Engels. Ook als je geen Engels kan, moet het met onderstaand patroon erbij zeker lukken! 🙂
*Klik hier om het te openen op YouTube
Fluffy gehaakte driehoeksjaal
Haak 2 lossen
Rij 1:Â
2v in de tweede losse (2)
Rij 2:Â
2v, 1 losse, keer (2)
Rij 3:Â
1v, 2v in laatste v, 1 losse, keer (3)
Plaats een steekmarkeerder in de laatste steek die je zojuist in rij 3 hebt gemaakt. Zo weet je precies wanneer je een meerdering moet maken. Als je de kant van de steekmarkeerder bereikt, haak je 2v in de laatste v.
Rij 4:Â
1v in elke steek tot het eind, 1 losse, keer (3)
Rij 5:
1v in elke steek tot het eind, 2v in de laatste st, 1 losse, keer (4)
Herhaal rij 4 & 5 tm rij 95. Je hebt nu 50 steken.
Tijd om te minderen
Rij 96:Â
1v in elke steek tot het eind, 1 losse, keer (50)
Rij 97:
1v in elke steek tot het eind, laatste 2v samen, 1 losse, keer (49)
Herhaal rij 96 & 97 tm rij 191. Er zijn dan nog 2 steken over.
Rij 192:Â
2v, 1 losse, keer (2)
Rij 193:
Minder in de laatste 2 steken, 1 losse, keer (1)
Rij 194:
1v (1)
Hecht af en werk de draadjes weg.
Stekenaantal
In het overzicht hieronder zie je hoeveel steken je in elke rij moet hebben. Sc betekent een vaste (in het Engels) en inc betekent increase oftewel meerdering. Dec staat voor decrease en betekent mindering.
Deel een foto!
Als je deze gehaakte omslagdoek gaat maken, zou ik het leuk vinden een foto te zien. Je kan mij taggen op Instagram @wilmawestenberg. Klik hier om het patroon aan je Ravelry lijst toe te voegen.
Vragen?
Mocht je vragen hebben over mijn patronen, word dan lid van mijn haakgroep op Facebook. In deze groep kan je foto’s delen, vragen stellen en elkaar helpen.
Ontvang meldingen van mijn haakpatronen in je mailbox!