Minion potje

Gratis haakpatroon minion potje haken met waxinelicht

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het haken van veel waxinelichthouders. Ik had nog geel garen over waarmee ik niet wist wat ik moest doen. Aangezien ik ‘fan’ ben van de Minions en ze vaak voorbij zie komen op social media, was de link snel gelegd: een gehaakt minion potje waar je een kaarsje in kan doen. Er kwam veel vraag naar hoe ik het gemaakt heb, de beschrijving vind je hieronder. Ik houd van korte projectjes en dit is echt heel makkelijk en snel te m(h)aken!

Ook een minion potje gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat onderaan deze pagina!

Materialen

Klein potje (ik gebruik zelf die van de HAK ~ 360g)
geel katoen
zwart katoen
wit katoen
grijs katoen
vilt (zwart)
haaknaald 3 of 3,5

‘Minion lichaam’ (geel garen)
Begin met het opzetten van een rij lossen die strak om het potje past. Beter te strak dan te los, het rekt namelijk mee en anders zakt het steeds af. Zorg dat het aantal steken deelbaar is door 2. Voor een potje van 360g heb ik 52 lossen opgezet.

1. 52 lossen, sluit de ketting met een halve vaste. Zorg dat de ketting niet draait.
2. Haak 3 lossen (dit telt als het eerste stokje) en haak in ieder volgende losse een stokje. Sluit de toer met een halve vaste in het gat van het eerste stokje. Je hebt nu 52 stokjes.
3. Haak 3 lossen en haak in ieder volgende stokje een stokje. Sluit de toer weer af met een halve vaste.
4. Haak 4 lossen (telt als het eerste stokje + 1 losse), sla een stokje over en haak een stokje in het volgende stokje. *Haak een losse, sla een stokje over en haak een stokje in het volgende stokje*. Herhaal wat tussen de *sterretjes* staat en sluit de toer af met een halve vaste.
5. t/m 11. Herhaal toer 4 tot je bij de versmalling van het potje komt. Bij een potje van 360g is dat t/m toer 11.
12. Haak 3 lossen en haak in ieder volgende steek een stokje. Om het wat strakker rondom de versmalling te krijgen, moet je hier en daar minderen (2 stokjes samenhaken). Ik heb om de 6 stokjes geminderd. Sluit de toer af met een halve vaste.
13. Haak 3 lossen en in ieder volgende steek een stokje. Minder hier en daar, bv om de 4 steken, zodat het lekker strak om het potje komt te zitten. Sluit de toer af met een halve vaste.

Brilglazen/ogen (2x)
Wit garen
1. Magische ring met 6 vasten
2. 2v in elke v (12)
3. *1v, 2v*, herhaal 6x (18)
Wissel naar grijs garen
4. 18v (18)
5. Haak 18 vasten in de steken van toer 3, dus je haakt dan eigenlijk over de steken van toer 4 heen. Dit geeft een mooi effect zodat de bril meer opvalt.
Knip van zwart vilt 2 pupillen en plak ze in het midden van de witte ogen. Maak de twee brilglazen aan elkaar vast met grijs garen.

Band van bril
Zwart garen
Haak een rij lossen die strak om het potje past tot aan de brilglazen. Ik heb 40 lossen gebruikt.
1. 40 lossen + 3 keerlossen
2. Haak in elke lossen een stokje en sluit af met drie keerlossen
3. Haak in elk stokje een stokje.
Hecht af en maak het zwarte bandje vast aan de brilglazen.

Mond
Knip een kort sliertje zwart garen en plak het met lijm op het potje

Laatste tip: potjes hebben vaak een bolle bodem waardoor het waxinelichtje wegglijdt. Ik heb dit opgelost door een laagje zand in het potje te doen, zodat het kaarsje recht in het midden blijft staan.

Korte instructievideo om een minion potje te haken

OPGELET: Voor de teksten, afbeeldingen, patronen en de inhoud van documenten op deze website berust het auteurs- of publicatierecht. Deel gerust de link naar een patroon, maar het kopiëren, dupliceren, reproduceren of verkopen van een patroon is niet toegestaan. Gemaakte creaties aan de hand van de patronen op deze website mogen uiteraard wel gewoon verkocht worden.


Print en deel:

No Comments

Leave a Reply