Over mij

Wilma Westenberg, gratis haakpatronen, haken

Hoi! Ik ben Wilma en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Enschede en woon sinds een paar jaar op de grens in Duitsland in een stad genaamd Gronau. Daarnaast ben ik veel bij mijn vriend Koen in Rhenen. Ik ben op dit moment bezig met de master ‘Communication Studies New Media’ aan de UT in Enschede en daarnaast werk ik parttime bij een biotechbedrijf in Wageningen.

Mijn eerste haakcreatie

Mijn eerste creatie

Ik ben opgegroeid met een moeder die haakt, breit en borduurt. Mijn oma’s en tantes zijn ook allemaal actief in het zelf maken van dingen. Met zo’n creatieve familie kon ik dan ook niet achterblijven. December 2014 stuurden mijn oma en tante foto’s van hun zelfgemaakte kerstbomen via WhatsApp. Ik vond ze zo schattig! Dat wilde ik ook kunnen. Samen met mijn moeder heb ik wol gekocht (ik wist niet eens het verschil tussen katoen en acryl) en met de haaknaald van mijn moeder ben ik aan de slag gegaan.

Na vier kerstboompjes werd het tijd voor een grotere uitdaging. Op internet had ik een mooie Minion gezien die ik wilde haken. Gelukkig had ik twee weken kerstvakantie en kon ik mijn gang gaan. Mijn verslaving voor haken was geboren.

In juni ben ik actief gaan zoeken naar medehaaksters op social media, vooral Facebook en Instagram. Inmiddels heb ik op beide platforms een groot netwerk en heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb veel bewondering voor de haaksters die eigen patronen maken, boeken uitbrengen of patronen gratis aanbieden. Als beginnende haakster heb ik heel veel gebruik gemaakt van gratis patronen op blogs. Via deze website wil ik andere haaksters inspireren, tips geven, haakcreaties laten zien en waar mogelijk een gratis haakpatronen aanbieden.

Doordat ik het momenteel erg druk heb met mijn studie en werk, is mijn haaktijd beperkt. Ik probeer zo nu en dan iets af te maken. Hierover blog ik dan op deze website. Op deze inspiratiepagina vind je een overzicht van mijn haakcreaties.

Verder kan je mijn haakcreaties volgen op Instagram en op mijn persoonlijke Twitteraccount (niet per se haakgerelateerd).