Over mij

Wilma Westenberg, gratis haakpatronen, haken

Hoi! Ik ben Wilma en ik ben 23 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Enschede, maar de afgelopen 10 jaar heb ik op de grens in Duitsland gewoond. Momenteel wonen mijn vriend Koen en ik samen in Rhenen. In 2016 ben ik afgestudeerd voor de MSc ‘Communication New Media’, werkte ik 4 dagen in de week op de communicatie- en PR-afdeling van twee leuke organisaties en probeerde ik zo nu en dan een haakpatroon te delen op mijn site.

1 januari 2018 heb ik mijn banen opgezegd om mij fulltime op het haken en bloggen te focussen. De kans om mijn hobby om te zetten in een baan was een droom die uitkwam. Ik ben heel dankbaar voor deze mogelijkheid en kan niet wachten om mijn speciale (gratis) haakpatronen met jullie te delen waar ik momenteel druk mee bezig ben.

> Lees meer over het opzeggen van mijn banen

> Lees meer over de speciale haakpatronen waar ik nu mee bezig ben

Hoe het begon

Mijn eerste haakcreatie

Mijn eerste creatie

Ik ben opgegroeid met een moeder die haakt, breit en borduurt. Mijn oma’s en tantes zijn ook allemaal actief in het zelf maken van dingen. Met zo’n creatieve familie kon ik natuurlijk niet achterblijven. De doorslag kwam in december 2014 tijdens de kerstvakantie. Mijn oma en tante haakten enorm schattige kerstboompjes. Dat wilde ik ook kunnen. Samen met mijn moeder heb ik garen gekocht (ik wist niet eens het verschil tussen katoen en acryl) en met de haaknaald van mijn moeder ben ik aan de slag gegaan.

Na vier kerstboompjes werd het tijd voor een grotere uitdaging. Op internet had ik een mooie Minion gezien die ik wilde haken. Gelukkig had ik twee weken kerstvakantie en kon ik mijn gang gaan. Mijn verslaving voor haken was geboren.

Gratis haakpatronen delen

In juni 2015 ben ik actief gaan zoeken naar medehaaksters op Facebook en Instagram. Ik heb altijd veel bewondering gehad voor de ontwerpers die eigen patronen maakten, boeken uitbrachten of zelfs gratis patronen aanboden op hun website. Als beginnende haakster heb ik veel geleerd van de gratis haakpatronen die beschikbaar waren. Hier ben ik deze ontwerpers enorm dankbaar voor. Daarom heb ik besloten om al mijn eigen patronen ook gratis aan te bieden. Via mijn website wil ik andere haaksters inspireren, tips geven en gratis haakpatronen aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven van mijn haakpatronen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (wel in het Engels, maar haakpatronen zullen in het Nederlands beschikbaar zijn) of volg mij op Instagram, Facebook en Pinterest.