Home » Persoonlijke update: ontmoet de maker

Persoonlijke update: ontmoet de maker

Wilma Westenberg is a crochet designer and shares free crochet patterns

Hi allemaal,

Vandaag wil ik iets persoonlijks delen waar ik het nog niet eerder over heb gehad hier op mijn blog en social media. Niet dat het een geheim is of zo, ik had gewoon nooit echt een reden om mijn verhaal zomaar te delen. In dit bericht leer je de maker achter de blog wilmade.com een beetje meer kennen!

Geboren met een tumor

Ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. Meer dan 22 jaar wisten doktoren niet wat ik precies had. Ze hadden het nog nooit eerder gezien en zeiden dat ik de enige in de wereld was – voor zover zij wisten.

Ik heb operaties gehad toen ik klein was, maar de tumor kwam meteen terug. Er is niks dat ze verder kunnen doen. Ik heb een moeilijke tijd in mijn jeugd gehad toen de tumor sneller begon te groeien. Maar tegen alle verwachtingen in stopte het groeien op mijn 16e en is het de afgelopen zes jaar stabiel gebleven. De toekomst blijft een groot vraagteken.

Een diagnose na 22 jaar

Minder dan een jaar geleden deed ik een second opinion. Tegen alle verwachtingen in was dit nieuwe team na flink wat speurwerk in staat mij een diagnose te geven: Facial Infiltrating Lipomatosis, een uiterst zeldzame aandoening waar over heel de wereld slechts een handjevol mensen mee gediagnostiseerd is. Maar toch, dit betekent dat ik niet meer alleen ben!

Ik begon direct online te zoeken naar mensen met deze aandoening. Tot nu toe heb ik 20 lotgenoten gevonden verspreid over heel de wereld. We wisselen informatie en foto’s uit via een besloten Facebookgroep. Heel bijzonder hoeveel overeenkomsten we hebben en hoeveel we op elkaar lijken. Ik zie ze als mijn nieuwe tweede familie. Komende jaren wil ik zoveel mogelijk de wereld rondreizen om mijn lotgenoten te ontmoeten.

Ga mee op reis

Mijn leven is echt enorm veel aan het veranderen in positieve zin, zo bijzonder! Al deze veranderingen hebben ook een impact op mijn haakwerk, waarover ik binnenkort nog een speciale update zal plaatsen.

Knuffels,
Wilma

4 reacties

 1. Dag dappere Wilma
  Wat een insperend verhaal. Heb respect voor je moed en doorzettingsvermogen. Fijn dat je lotgenoten hebt gevonden daar haal je ook veel troost en energie uit denk ik.
  Ik ben nu je prachtige sjaal aan het haken dan is hij voor de winter klaar.
  Veel succes in je leven en hopelijk komen er nog leuke patronen.
  Groet Saskia

 2. Beste Wilma,
  Wat bijzonder dat je door het internet nu toch lotgenoten hebt kunnen leren kennen. Dat kan je zo’n steun geven en als er onverwacht toch nog iets wordt ontdekt, kun je het ook delen. Door jou hebben anderen nu ook een diagnose. Ik ga lekker struinen door je patronen. Leuk!

 3. Hoi, hoi, hoi,

  Op zoek naar 1 leuk patroontje voor 1 puntsjaal ben ik op je blog gekomen en, ik was meteen verkocht. Wat 1 leuke patronen zeg. Ik weet niet waar eerst aan te beginnen. Gelukkig of misschien net niet, moet ik nog eventjes wachten om te starten wnt ik ben net enkele dagen geleden naar 1 nieuw thuisland verhuisd en mijn spullen zijn onderweg. Dus momenteel kan ik enkel maar dromen over haken want, ja hoor, ook ik heb, naast mijn patchwork verslaving, ook een haak verslaving.

  Ik kijk uit naar nieuwe dingetjes die jij ontwerpt want ze zijn allemaal even mooi, waarvoor dank.

  Bernadette

 4. Ik kwam op jouw site omdat Jeanet Jaffari, van Blij dat ik Brei, een patroon van jou onder de aandacht bracht.
  Ik heb jouw verhaal gelezen…jee wat heb jij al wat te verstouwen gehad in jouw jonge leven.
  Ik hoop voor jou en jouw lotgenoten dat er iemand op de wereld toch een oplossing weet te brengen voor jullie.
  Ik vind jouw patroon van de Lovely Louise sjaal prachtig.
  Succes met ontwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *