Home » Sophie’s Garden kussens XXL

Sophie’s Garden kussens XXL

Ik ben echt verliefd op het Sophie’s Garden patroon. Het patroon is op 18 januari 2015 gelanceerd als een CAL – Crochet-along – wat letterlijk vertaald ‘meehaken’ betekent. 20 weken lang haakten mensen van over heel de wereld mee aan het patroon, waarvan elke week een volgend stukje online gezet werd. Ook al is de CAL nu afgelopen, het volledige patroon blijft online staan dus ook nu kunnen deze geweldig mooie kussentjes nog gehaakt worden.

Patroon: Sophie’s Garden Rij 1 – 36 heb ik van dit patroon gebruikt. De rijen die ik daarna zelf bedacht heb om het kussen groter te maken en een hele cake op te maken, vind je onderaan dit artikel.
Garen: CottonFlowersYarns (Ik heb de 3ply gebruikt van 1000m). P.s. de verkoopster heeft een actie waarbij ze tijdelijk gratis verstuurd naar alle landen. Er komen dus geen verzendkosten bij.

Vorig jaar haakte mijn moeder vier van deze Sophie’s Garden kussens in vier verschillende kleuren. Ze gaf ze weg als cadeau. Eigenlijk wilde ze er nog een voor zichzelf maken, maar na vier kussens was ze er wel even klaar mee. Toen ik begin dit jaar een prachtige wolcake kocht die perfect past bij mijn moeders banken (geel en roze/rood), hebben we besloten hier een Sophie’s Garden kussen van te maken. Het originele patroon was niet groot genoeg om de gehele cake op te maken, dus we hebben er zelf nog toeren bij bedacht. Het eindresultaat was een Sophie’s Garden XXL kussen. Onder de foto’s vind je het ‘patroon’ van de rijen die we zelf hebben toegevoegd om precies een wolcake te gebruiken.

Sophies Garden gratis haakpatroon

Het prachtige garen dat we gebruikt hebben

Cottonflowersyarns garen cake

Het matcht met de banken!Sophies Garden kussen gratis haakpatroon

De kussentjes die mijn moeder vorig jaar maakte
Sophies Garden gratis haakpatroon

Klik hier voor het gratis haakpatroon.

We hebben het originele patroon tot rij 36 gehaakt. Na rij 36 hebben we zelf rijen bedacht om het kussen groter te maken en precies 1 hele wolcake te gebruiken. Hieronder vind je de steken die we in de extra rijen gebruikt hebben:

Rij 37: stokjes
Rij 38: reliefstokjes
Rij 39: puff stitch
Rij 40: 2 stokjes in het gat van de vorige rij (tussen de puff stitches)
Rij 41: stokjes
Rij 42: V-steek, waarbij je haakt: *(stokje, 2 lossen, stokje) in dezelfde steek, 2 overslaan*
Rij 43: vasten
Rij 44: halve stokjes in de achterste lussen
Rij 45: stokjes
Rij 46: vasten
Rij 47: halve stokjes in de achterste lussen
Rij 48: stokjes
Rij 49: puff stitch
Rij 50: stokjes
Rij 51: stokjes
Rij 51: 2 stokjes, 2 reliefstokjes
Rij 52: Hstk in de volgende 2 steken, 2 lossen, sla 2 steken over, en hstk in de volgende 2 steken.
Rij 53: Begin met een begin half stokje in het tweede hstk na een hoek van toer 52 aan één van de vier zijden.
* DRstkv in de volgende 2 steken van toer 51 direct onder de lbg van 2 lossen (foto 2). Let erop dat je aan de voorkant werkt en niet erachter. (2 lossen en Rstkv om de volgende 2 steken van toer 51, direct onder de lbg van 2, herhaal (). 2 lossen en DRstkv om de volgende 2 steken van toer 51 direct onder de lbg van 2 lossen. Hstk in de volgende 2 hstk van toer 52.

Rij 54: haak in de steken en om de lbg van 2 lossen van toer 52. Deze liggen achter de steken van toer 53.
V in de volgende 2 hst van toer 52, 2 vasten om de lossenboog van 2 lossen van toer 52, herhaal (). hst in de volgende 2 steken van toer 52.

Rij 55: *Stk in de volgende 2 steken van toer 54 (achter het lbg van toer 53.
Rstkv rondom de volgende 2 Rstkv van toer 53 en sla de 2 volgende steken van toer 54 over, (dit zijn de 2 vasten die gemaakt zijn in de lossenboog van 2 lossen van toer 52). Hstk in de volgende 2 steken van toer 54. RHstkv rondom de volgende 2 Rstkv van toer 53 en sla de volgende 2 steken van toer 54 over. *

Rij 56: vasten

Rij 57: vasten,* 3l , hv in de volgende lbg van 2l van toer 53*. Deze lbg zit aan de voorkant van je werk en tussen de reliëfsteken. 3l, sla de volgende 3 steken van toer 56 over en een v in de volgende steek van toer 56 herhaal *. De laatste v wordt gehaakt in het tweede dstk van toer 56.

Rij 58: hstk in de volgende steken . Hstk in de volgende 3 steken van toer 56 , haak een Rva rondom de volgende steek van toer 57, deze zit bovenop de zigzag heuvel herhaal, Hstk in de volgende 3 steken van toer 56. Hstk in de volgende steken van toer 57

Rij 59: hvst
Rij 60: hvst

4 reacties

 1. Hi Wilma I am loving this pattern you have posted but I have some questions for you. I have used a translator for the pattern to English, but I don’t understand the terminology you have used.

  Can you tell what the following are:
  Sticks
  reliefstokjes
  fasting

  I only know stitches as single, double, halfdouble, triple crochet. Any help you could give me would be very greatly appreciated

  Thank you very much

  Lynn

   1. Thank you very much Wilma – I can’t wait to finish my current WIP so that I can tackle this project (for myself!!! not giving this one away)

    Lynn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *