Home » Vogue Knitting Live 2018 in New York

Vogue Knitting Live 2018 in New York

Subway storm vogue knitting live new york 2018

Hoi allemaal,

Dit bericht schrijf ik vanuit New York waar ik sinds een paar dagen ben. Donderdag ben ik gearriveerd en diezelfde avond ging ik naar een feest georganiseerd door LoveCrochet. Zaterdag deed ik mee aan de zogeheten Subway Storm and bezocht ik Vogue Knitting Live 2018. Lees verder voor foto’s en een video!

LoveCrochet feest

Ik keek ontzettend veel uit naar dit feest omdat veel andere Amerikaanse en Canadese designers aanwezig zouden zijn. Eindelijk zou ik veel van hen, die ik alleen nog maar online kende, in het echt ontmoeten. De ruimte was gevuld met heerlijk eten en op elke tafel lagen prachtige bollen wol die we mee mochten nemen. LoveCrochet heeft een paar exclusieve merken zoals Paintbox en Willow & Lark (3 maanden geleden gelanceerd). Ik heb een paar mooie roze en grijze bollen meegenomen, kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Subway Storm

Twee dagen later, zaterdag, deed ik mee aan de Subway Storm georganiseerd door Kristy Glass, een Amerikaanse breister die filmpjes maakt op YouTube. Het idee was dat we met een grote groep wolliefhebbers de tram zouden bestormen en met z’n allen zouden gaan haken en breien – en daarmee onwetende mensen te verrassen. We waren met een grote groep en bijna de gehele cabine was gevuld met haaksters en breisters. Mensen die instapten keken verbaasd om zich heen en vroegen wat er aan de hand was. We hadden een grote lol om alle verbaasde gezichten. Na de tramrit liepen we met z’n allen naar Vogue Knitting Live.

Vogue Knitting Live 2018

Vogue Knitting Live was geweldig! Het was enorm groot, maar liefst drie verdiepingen waren gevuld met de zogeheten marktplaats waar wolwinkels, wolmerken en (bekende) designers te vinden waren. Ik heb een beetje rondgelopen, met wat merken gepraat die ik nog niet zo goed kende en twee modeshows van Vogue bijgewoond. Er zaten zulke mooie designs en patronen tussen, enorm inspirerend! Op de catwalk werd zelfs een design van een Nederlander getoond!

Volgend jaar wil ik heel graag nog een keer gaan. Ik ben dan beter voorbereid op wat ik kan verwachten en waar ik heen wil, deze eerste keer was zo overweldigend! Hopelijk kan ik meer Nederlandse haaksters en breisters overtuigen mee te gaan volgend jaar, de sfeer en inspiratie was zo enorm geweldig om mee te maken! En New York is een geweldige stad om wat tijd te besteden, dus mocht je nog geen vakantie geboekt hebben, bekijk dan even de datums en locaties van de volgende bijeenkomsten. Vogue Knitting Live wordt 2 a 3 keer per jaar georganiseerd, maar New York is wel echt de grootste. Volgend jaar wordt het gehouden van 25 tot 27 januari 2019!

Bekijk hieronder mijn 1 minuut durende video die ik gemaakt heb tijdens Vogue Knitting Live

Hieronder nog meer foto’s!

Check dat koekje, het is een breiende oma haha!

vogue knitting live pre-party lovecrochet loveknitting willow and lark
© HBGPhotography

Deze mooie bolletjes Willow & Lark lagen overal op de tafels!

vogue knitting live pre-party lovecrochet loveknitting willow and lark yarn
© HBGPhotography

Ryan, Stephanie (van allaboutami.com) en ik! Zo leuk ze in het echt ontmoet te hebben, ze komen uit Canada!

vogue knitting live pre-party lovecrochet loveknitting allaboutami
© HBGPhotography

Groepsfoto van alle designers die op het feest waren

vogue knitting live pre-party lovecrochet loveknitting group picture
© HBGPhotography

Grote groep kwam opdagen voor de Subway Storm!
Subway storm vogue knitting live new york 2018

Met Vanessa aan het haken in de metro
Subway storm vogue knitting live new york 2018 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *